Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy’un da bulunduğu Toplantıda Rektör Dalgar, öğrencilere kampüsün daha yaşanabilir ve çekici hale getirilmesi adına yapılan çalışmaları anlattı. Kampüste yapımı süren gölet ve rekreasyon alanı ile yürüyüş yolları ve peyzaj düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.
MAKÜ’nün Uygulamalı Eğitim Sistemi
Rektör Dalgar, öğrencilerin kampüs dışında da kendilerini geliştirebileceği sosyal etkinliklerin önemine dikkat çekerek, MAKÜ'nün öğrencilere sunduğu uygulamalı eğitim programlarının avantajlarını vurguladı. 7+1 ve 6+2 eğitim modellerini tanıtan Dalgar, bu sistemlerin öğrencilerin eğitimlerin son yılında işyerinde deneyim kazanarak mezun olmalarını sağladığını ve iş bulma şanslarını artırdığını belirtti. MAKÜ'nün Türkiye'deki ilk 5 yıldızlı otele ve geniş çiftlik alanlarına sahip olmasıyla uygulamalı eğitimi destekleyen bir üniversite olduğuna dikkat çekti.
MAKÜ’de Yeni Dünya Becerileri
Toplantıda ayrıca, öğrencilere kişisel gelişim ve kariyer yönlendirme fırsatları sunan MAKÜ+ programları ve Kariyer Okulu sistemi hakkında bilgiler verildi. Mikro yeterlilikler programı ile öğrencilerin kendi alanları dışında da beceriler kazanabileceğine değinen Rektör Dalgar, bunun yanı sıra, dijitalleşme çalışmaları kapsamında "MAKÜ Bilen" chatbot uygulamasının üniversiteye entegre edildiğini ve öğrencilerin dijital yoklama ve yapay zeka gibi uygulamalardan faydalanabileceğini belirtti.
Rektör Dalgar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin uluslararasılaşma politikasına değinerek, üniversitelerarası anlaşmaların arttığını, daha fazla uluslararası öğrenci çekmek için çalıştıklarını ve kültürel etkileşime önem verdiklerini belirtti.
Toplantı, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.