30 Yıldır Peynircilik Mesleğini Sürdürüyor

Bucak’ta 30 yılı aşkın peynircilik mesleği yapan Melek Güzel, Köylerde üretilen doğal ürünleri müşterilerine ulaştırarak mesleğini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 16:12

Kahvaltılarımızın olmazsa olmazı peynirden zeytine kadar çeşitli kahvaltılık ürünler. Kahvaltılık ürünlerin fiyatları kalitesine ve çeşidine göre değişiyor. 

Bucak’ta 30 yılı aşkın peynircilik mesleği yapan Melek Güzel, Köylerde üretilen doğal ürünleri müşterilerine ulaştırarak mesleğini sürdürüyor. Yıllar önce babası ile başladığı peynircilik mesleğini babasının vefatından sonra eşi ile devam ettiren Güzel, satışlarından memnun olduğunu ifade ediyor.

Melek Güzel, “ Tezgahımızda kahvaltılık çeşitli ürünlerimiz mevcut. Peynir, çökelek, zeytin, lor, tereyağı, bal, süzme yoğurt, günlük yufka gibi ürünlerimiz bulunuyor. Yaklaşık 30-35 senedir bu mesleği yapıyorum.

Bu mesleği önce babamla yapıyordum, şimdi eşimle beraber devam ettiriyoruz.

Sattığımız ürünleri genelde sipariş üzerine yaptırıyoruz, alıp satıyoruz. Yöresel ürünlerimiz var, satışlarımızdan memnunuz. Tulum peyniri 140-250 lira arasında, ürünlerimiz genel olarak doğal ürünler. Birebir köylülere yaptırıp satıyoruz” dedi.