BAŞKAN ÖZEL; ''İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE ONLAR HEP YANIMIZDALAR''

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal özel, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 12:32

Başkan Özel kutlama mesajında; “1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar.

Dеmоkrаsi zincirinin ilk hаlkаsını оluşturаn muhtаrlık tеşkilаtı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur.

Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olmakla birlikte devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. 

Muhtarlarımız; bir yandan temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı