Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan turşu damak tadının yanında insan sağlığı için yararlı bir besin türü olarak biliniyor. Yaklaşan kış mevsimi ile birlikte Bucak’ta bu günlerde turşuluk satışlarında da hareketlilik yaşanıyor.
Turşuluk yapmak isteyen ev hanımları pazarlarda ve manavlarda kış için hazırlayacağı turşuluk alışverişini yapıyor. Bucak Perşembe pazarında turşuluk sebze satışı yapan Erdoğan Kozakoğlulları, bu günlerde turşuluk satışlarının hareketli olduğunu ifade ederek satışlarından memnun olduğunu söyledi.
Erdoğan Kozakoğlulları, “Biz turşuyu İzmir Kiraz’dan alıyoruz, Bu ürün serada değil, dağlık bir bölgede ekiliyor, biz turşuluğu Çarşamba günü Korkuteli ilçesinde, Perşembe günü Bucak ilçesi pazarında satıyoruz.
Halkımız kornişon olarak ta bilinen bu ürünü ilk zamanlar almıyorlardı, ucuzlayabilir diye düşünüldü ancak havalar soğuduğu için aksine fiyat arttı.
Geçen hafta bu ürünün küçüğü 60-70 liraydı, şimdi 80 lira, büyüğü ise 40 liraydı 60 lira oldu. Bu ürünü tüketicilerimizin Eylül ayının 15’inden itibaren almalarını tavsiye ederim. Satışlarımızdan memnunuz” dedi.