“Burdur’un Lezzetleri” Türk Mutfağı Haftası’nda Tanıtılacak

“Türk Mutfağı Haftası” Burdur’da dün itibariyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 16:59

Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtmak ve geleneksel lezzetleri yurtiçi-yurtdışı gastronomi meraklılarına ulaştırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde her yıl geleneksel olarak kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” Burdur’da dün itibariyle başladı. “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında ilk olarak kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yabancı misafirlerin de kortej yürüyüşüne katıldığı Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin ilk gününde yürüyüşün ardından Baki Bey Konağı’nda Burdur’un coğrafi işaretli lezzetleri ikram edildi.

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Türk Mutfağı Haftası’nda Burdur mutfağının tanıtımı yaptıklarını aktardı. Müdür İbrahim Emre Gürsoy, 4 ülkeden yabancı misafirlerin de ağırlandığını da kaydetti.

Şef Esat Özata, Türk Mutfağı Haftası’nda Türk Mutfağı yemeklerinin tanıtılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Burdur Milletvekili Âdem Korkmaz da, Türk Mutfağı Haftası’ndan yapılan etkinliklerin Türkiye’nin her yerinde artarak devam etmesini diledi.

 “Türk Mutfağı Haftası” Türk Mutfağı yemeklerinin yaşatılması, tanıtımı ve potansiyeline ulaşması konusunda önemlidir” diyen Burdur Valisi Türker Öksüz ise, Türk Mutfağı Haftası’nda Burdur’un coğrafi işaretli ürünlerini ve bilinmeyen lezzetlerini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Yöreye özgü yemeklerin, yörenin turistik yerlerinin tanıtımının yapıldığı “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerine, Rusya, İngiltere, Litvanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve Kazakistan’dan misafirler de katıldı.

 “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerine katılan Antalya Uluslararası Gençlik, Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci- Yazar Süleyman Güzel de, etkinlik için Burdur Valisi Türker Öksüz başta olmak üzere herkese teşekkür etti.