Farklı Tadı Ve Yararlarıyla Bilinen Hünnap Artık Bucak’ta Da Yetiştiriliyor

Bölgemizde hünnap olarak ve genel olarak Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen meyve türü tadı ve yararlarıyla adından söz ettiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 18:47

Yıllar önce yurdun belirli yerlerinde yetişen ve son yıllarda Bucak’ta da yetişen hünnap meyvesine ilgi giderek artıyor. Ağustos ve Eylül aylarında olgunlaşan hünnap meyvesi Bucak’ta bu günlerde sezonun son günlerinde kilosu 50-100 TL arasında satılıyor. Bucak’ta hünnap meyvesi satan pazarcı Mesut Çakmak, meyvenin tadı ve insan sağlığına yararlarıyla halk tarafından ilginin giderek artığını ifade etti. Günümüzde Bucak’ta da yetiştirilebilen bir meyve türü olduğunu söyleyen Çakmak, her evde yetiştirilmesi gereken bir meyve olduğunu kaydetti.

Mesut Çakmak, “Hünnap bol C vitamini içerir, Antioksidan içerir. Şeker hastalarına iyi gelir. Lezzetli bir meyve türüdür. Akdeniz bölgesinde yetişiyor. Ben bu meyveyi 20 yıl önce Gazipaşa’dan getiriyordum, şimdi artık Isparta’da Akdeniz bölgesinde Burdur’un göl kenarlarında pek çok yerde yetişiyor. Bucak’ta da yaygınlaşmaya başladı. Hünnap her evde olması gereken meyvelerden biri. Hem sağlıklı hem de tadı güzel bir meyve. Kilosu 50 TL ile 100 TL arasında büyüklüğüne ve kalitesine göre değişiyor. Ağustos –Eylül ayları arasında olgunlaşıyor. Biz bunu Bursa’nın yaylalarından getiriyoruz, 15 güne kadar biter. Ay sonuna kadar bu meyvenin sezonu biter onun yerine mersin meyvesinin sezonu başlar” dedi.