SON DAKİKA
Hava Durumu

HAKİKİ BUCAK SALEBİ, KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 11:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ses15.com.tr
HAKİKİ BUCAK SALEBİ, KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ
Salep, ülke genelinde sevilerek içilen, damakta hoş bir tat bırakan, sağlık açısında da birçok faydası bulunan, kış aylarında bolca tüketilen bir içecek. Bucak Salebini diğer salep türlerinden ayıran özelliklerin başında yoğun kıvamı, aroması, Toroslarda doğada kendi haline yetişmesi ve %100 doğal olması geliyor. Orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep, Bucak ve çevresinde bulunan dağ eteklerinde yetişiyor, toplanıyor ve Bucak’ta ticareti yapılıyor. Yapılış aşaması ve dağlardan fincana ulaşma hikayesi de tamamlıyor hakiki Bucak Salebini. Ancak bu süreç o kadar zahmetli ki fiyatı kalitesini ve zahmetini ortaya koyuyor. Hakiki Bucak salebinin kilosu bu yıl 700 liradan tüketiciye ulaşıyor. Bir kg süte 7 gr salep 70 gr şeker ilave ediliyor, uygun sıcaklıkta kaynatılıp fincanlara doluyor, tarçın ile birleşince damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Bucak’ta Salep Ticareti yapan Aziz Gündüz ise hakiki Bucak salebinin yapılış aşamalarını ve salebin ağızda hoş bir tat bırakması için dikkat edilen püf noktalarını paylaştı.  Bucak salebini içenler tadını biliyor, severek tüketiyor ve kış aylarında sıcak içecek olarak salebi tercih ediyor. Kış aylarında işletmesinde içleri ısıtan salep satışı ile müşterilerine hitap eden İşletme Sahibi Hüseyin Gençöz, işlemlerden geçen salebin kazanlara alındığını ve yoğun kıvamı ile içmeye hazır hale geldiğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.