SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucak İlçe Kaymakamı Gale, Muhtarlarla Buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bucak Kaymakamı Bayram Gale, tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:40
Kaynak: Meryem Senem Kanık
Bucak İlçe Kaymakamı Gale, Muhtarlarla Buluştu

Bucak Kaymakamı Bayram Gale, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, bugün saat 10.00’da köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya Bucak Kaymakamı Bayram Gale başta olmak üzere, Belediye Başkan Vekili Ömer Özer, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Alperen Çatlı, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Büyükyılmaz, Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, İl Genel Meclis Üyeleri, ilgili kurum müdürleriyle köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kahvaltıda konuşan Susuz Köyü Muhtarı Hasan Karatay, “19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya toplandık” dedi. Muhtar Karatay, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Hasan Karatay, “19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya toplandık. Muhtarlık müessesesi yerel demokrasinin en temel yapı taşlarıdır. Muhtarlarımız mahallelerimizde, köylerimizde halkımızın temsilcisi olarak köprü görevi üstlenmektedir. Kamu hizmetlerinin mahallelerimize etkin bir şekilde ulaşması, toplumun huzur ve refahının sağlanması yolunda büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyaç ve taleplerinin en iyi şekilde karşılamak için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bize destek olan yöneticilerimize teşekkür ediyor, Muhtar arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 “Muhtarlarımız bildiğiniz gibi bizim temel yapı taşlarımızdan birisi” diyen Kaymakam Bayram Gale de, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Kaymakam Bayram Gale, “19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlediğimiz programımızı birkaç gün geciktirdik ama önemli olan muhtarlarımızla bir araya gelmek. Bu birlikteliği Bucak ilçesinin birlikteliğini devam ettirebilmek. Muhtarlarımız bildiğiniz gibi bizim temel yapı taşlarımızdan birisi. Türk İdare Sisteminin temel yapı taşları. Biz köylerimizde mahallelerimizde ne ihtiyaç varsa öncelikli olarak muhtarlarımızın o konuda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Onlardan aldığımız yönlendirmelerle bir takım hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çok konuda muhtarlarımızın yetkileri var. Bu yetkileri de kullanıyorlar, biz kullanmalarını da teşvik ediyoruz. Amaç köylerinde mahallelerinde kamu hizmetlerini etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek. Dolayısıyla onların bu hizmetlerine bizim de ihtiyacım var. Diğer taraftan sadece Susuz köyü muhtarımıza değil, bize bu sponsorluğu sağlayan Fatma hanıma da çok teşekkür ediyoruz. Burayı Kaymakamlığımızın Muhtarlar Günü münasebetiyle yaptığımız bu program için sponsor oldular çok teşekkür ediyoruz. Daha önce de ilçemizde böyle bir program düzenlemiştik, yoğun da bir katılım olmuştu, dolayısıyla sizlerle sık sık bir araya gelerek ilçemizin genel sorunlarını çözüm önerileri sağlamak için illaki sorun da değil bir araya gelerek birlikteliğimizi güçlendirmek istiyoruz. Bunun neticesinde ilçemiz güzel hizmetler alıyor. Bu sene asfalt programımız, Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz, İl Özel İdaremizle çok olumlu çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı da sizlere aktarıyoruz, sizler yanlış bir şey yaptığımızda veya doğru yaptığımız şeylerde de bize destek vererek çalışmalarımızı bize objektif bir şekilde gözlemleme fırsatı veriyorsunuz. Bu da bizim açımızdan çok önemli. Bu vesileyle Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu toplantımıza katılan diğer Daire Amirlerimize İl Genel Meclis Üyelerimize, Siyasi Parti Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve bize katkı sağlayan basın mensuplarımıza da teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ise, “Demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımız, her zaman için bizlerin yanında” dedi.

Kaynak: Meryem Senem Kanık

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.