Burdur’un Bucak ilçesinde ilçeye has lezzetlerden biri olan “Çanak Ekmeği” Ramazan’da sofralarının vazgeçilmezi haline geldi
Haber Giriş Tarihi: 15.03.2025 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2025 21:02
Kaynak:
Seher Özer
Burdur’un Bucak ilçesine has lezzetlerden olan “Çanak Ekmeği” de, sofraların “Olmazsa Olmazı” olarak nitelendiriliyor. Tarifini annesinden öğrendiği Çanak Ekmeği’nin patentini alan Emine Üstüner, Çanak Ekmeğinin en çok Ramazan Ayı’nda akabinde de Ramazan Bayramı’nda tüketildiğini aktardı.
Çanak Ekmeği’nin yapım aşamalarını anlatan Üstüner, bir tepside 20 adet çanak ekmeği olduğunu belirterek, tepsinin 800 Liraya satıldığını söyledi.
Emine Üstüner, Çanak Ekmeği’ne Bucak’tan olduğu kadar Bucak dışından da yoğun ilgi olduğunu aktardı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
SES15
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bucak İlçesine Has Lezzet “Bucak Çanak Ekmeği”
Burdur’un Bucak ilçesinde ilçeye has lezzetlerden biri olan “Çanak Ekmeği” Ramazan’da sofralarının vazgeçilmezi haline geldi
Burdur’un Bucak ilçesine has lezzetlerden olan “Çanak Ekmeği” de, sofraların “Olmazsa Olmazı” olarak nitelendiriliyor. Tarifini annesinden öğrendiği Çanak Ekmeği’nin patentini alan Emine Üstüner, Çanak Ekmeğinin en çok Ramazan Ayı’nda akabinde de Ramazan Bayramı’nda tüketildiğini aktardı.
Çanak Ekmeği’nin yapım aşamalarını anlatan Üstüner, bir tepside 20 adet çanak ekmeği olduğunu belirterek, tepsinin 800 Liraya satıldığını söyledi.
Emine Üstüner, Çanak Ekmeği’ne Bucak’tan olduğu kadar Bucak dışından da yoğun ilgi olduğunu aktardı.
Kaynak: Seher Özer
En Çok Okunan Haberler