SON DAKİKA
Hava Durumu

Bucaklı Hüseyin Ünal’ın Değişmeyen Klasik Otomobil Sevdası

Günümüzde yeni tasarımlarla üretilen teknolojik donanımlı otomobiller tercih edilirken 1960,1970’li yıllarda üretilen nostaljik otomobiller meraklıları tarafından ayrı bir ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 08:39
Kaynak: Mehmet Sevinç
Bucaklı Hüseyin Ünal’ın Değişmeyen Klasik Otomobil Sevdası

Bucak’ta 1971 model impala otomobiline hala gözü gibi bakan Hüseyin Ünal, klasik otomobil ile yıllar önce yaşadığı anılarını paylaştı.

Hüseyin Ünal, “Bucak doğumluyum, 15 yaşımdan itibaren ticaretle uğraştım, babam bir şeyler alır gelir ben satardım, aynı zamanda da okurdum. Gençliğim öyle geçti, 1968 senesinde babam bu otomobilin 1968 modelini aldı geldi.

O yıllarda Bucak’ta araç çok azdı. O yıllarda düğünler Cuma namazından sonra başlardı, Pazar günü öğleyin biterdi. Bu otomobili 1 haftada 3 gelin arabası olarak kullandığımı bilirim. O yıllarda Bucak’ın nüfusu 6-7 bin civarındaydı” dedi.

Klasik otomobille babasından izinsiz ralliye katıldığı anısını anlatan Ünal, “Babamdan gizli kimseye duyurmadan o zamanın son havadis gazetesi diye bir gazete vardı. O gazete bir ralli düzenledi.

1969 yılında Babamdan habersiz o ralliye girdim. Girdiğimizde en güçlü araba bizim arabaymış. Rallide eski model otomobiller vardı, bizim araba 1. Sıradaydı, yarışmayı kazanacaktım ama içime bir kuşku düştü, yarışmaya babamdan izinsiz katıldığım için gazeteye çıkarırlar korkusuyla korkudan yarışmada en geriye kaldım. Şimdiki otomobil yarışlarına katılmayı hiç düşünmedim.

Bu arabamı satışa hiç çıkarmadım, Gören vatandaşlardan merak edenler oluyor, fiyat soruyorlar, meraklısına 50 bin dolar ver desem hemen çıkarır verir. Ben arabayı aldıktan sonra evin önünden geçen iki bayandan biri bu benim yıllar önce benim gelin olduğum araba  bu dedi. 45-50 sene öncesine gitti o kadın” dedi.

Kaynak: Mehmet Sevinç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.