SON DAKİKA
Hava Durumu

Eşeler Yörük Kültür Şölenine Yoğun İlgi

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Kervansaray Mahallesi’nde düzenlenen “Eşeler Yörük Kültür Şöleni” 29 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:00
Kaynak: Seher Özer
Eşeler Yörük Kültür Şölenine Yoğun İlgi

Şehriban Tekçe’nin sunuculuğunu üstlendiği “Yörükler Denizli’de Toplanıyor” sloganıyla gerçekleştirilen “Eşeler Yörük Kültür Şöleni” gün boyu devam etti.

Şölende konuşan Eşeler Yörük Derneği Başkanı Şaban Genç, “Yörükler Denizli’de Toplanıyor sloganıyla gerçekleştirdiğimiz şölenimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur’un Aziziye Köyü’nden gelen Havvana Koçak’ta söylediği şiirlerle şölene renk kattı.

“Yörüklük onur ve gururdur” diyen şölenin şeref misafiri Kırkpınar Güreş Ağası ve Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl, Yörük şölenlerine hizmet etmekten dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu gibi organizasyonların yerel kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıdığını vurguladı.

Yörük kültürünün önemine dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da, “Yörük kültürünün en güzel yönlerini paylaşmak için bir aradayız” dedi.

“Yörüklük demek Türklük demek” diyen Kervansaray Mahallesi Muhtarı Damla Tuna Bilgen ise, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara teşekkür etti.

Katılımcılar Yörük geleneklerine özgü yemekler, el sanatları, müzik gösterileri ve türkülerle keyifli anlar yaşadı.

Eşeler Yörük Derneği Başkanı Şaban Genç ve Kervansaray Mahallesi Muhtarı Damla Tuna Bilgen’in girişimleriyle gerçekleştirilen “Eşeler Yörük Kültür Şöleni”, Kanal 15 ekranlarından da gün boyu canlı yayınla izleyicilere aktarıldı.

Kaynak: Seher Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.